LinuxSever.Com - Türkiye'nin Linux platformu
IzzyMenu.com

Go Back   LinuxSever.Com - Türkiye'nin Linux platformu > Sanallaştırma Uygulamaları > Parallels Virtuozzo Containers

Parallels Virtuozzo Containers Parallels Virtuozzo Containers sanallaştırma yazılımı hakkında bilgi ve destek forumu

Seçenekler Stil
Alt 06-21-2009, 04:55 PM   #1 (permalink)
Penguen

ismail - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Parallels Virtuozzo Containers for Linux Kurulumu - Görsel Anlatım

Merhaba,

En çok tercih edilen sanallaştırma yazılımlarından biri olan Parallels Virtuozzo Containers for Linux sürümünün kurulumunu anlatacağım.

1- Yukarıdaki adımda virtuozzo otomatik kurulum dosyasını sunucumuza indirmekteyiz.

Kod:
chmod +x vzinstall-linux.bin
2- Yukarıdaki şekilde indirdiğimiz otomatik kurulum dosyasına çalışma izni vermekteyiz.

3- Bu adımda karşımıza iki seçenek çıkmaktadır. İlk seçenekde, kurulum dosyalarının indirilip kurulacağını, ikinci seçenekde ise sadece kurulum paketlerinin indirileceğinden bahsetmektedir. Kurulum yapacağımız için "Download and install" seçeneğini seçerek, "Next" (ileri) ile bir sonraki adıma geçmekteyiz.

4- Bu aşamada virtuozzo yazılımı kuruluma başmadan önce donanım ile uyumluluk test yapmaktadır. Test işlemi sonuçlandıkdan sonra "Next" ile kurulum işlemine devam etmekteyiz.

5- Bu adımda kurulum seçenekleri verilmektedir. "Default" seçeneğini seçtiğimizde standart kurulum yapılmaktadır. "Full" seçeneğini seçtiğimizde standart kuruluma Fedora ve Ubuntu imaj dosyalarıda eklenmektedir. "Custom" seçeneğinde ise kurulum şeklini kendi istediğiniz şekilde biçimlendirebilirsiniz. "Default" seçeneğini seçerek, "Next" ile kuruluma devam etmekteyiz.

6- Bu adımda ise paketlerin indirildiğini görmekteyiz.

7- Bu adımda ise kurulum paketlerinin başarıyla sunucumuza indirildiğini belirtmektedir. Kuruluma başlamadan önce lisans satın almamız gerektiğinden bahsetmektedir. Eğer lisans satın almak istemiyorsanız, yazılımı sadece merak ettiyseniz Parallels Virtuozzo Containers 4.0 Software Download adresinden 1 aylık trial key alabilmektesiniz. Bu adımı "Install" ile geçiyoruz.

8- Bu adımda ise kurulum işlemine geçmeden önce Parallels Virtuozzo Containers'a hoş geldiniz mesajı ile karşılaşmaktayız. "Next" seçeneği ile devam ettiğimizde kurulumun başlayacağından ve kurulum esnasında herhangi bir işlem yapmamamızı önermektedir.

9- Bu adımda kuruluma başlamadan önce Paralells firmasının son kullanıcı sözleşmesini okuyoruz. Kurulum yapmak istediğimiz için doğal olarak sözleşmeyi "Accept" seçeneğini seçerek kabul etmiş oluyoruz.

10- Bu adımda ise kurulumun hangi dizine yapılması gerektiği hakkında bize bilgi vermektedir. Performans açısından /vz dizinine kurulum yapılması önerilmektedir.

11- Bu adımda ise paketlerin kurulmaya başlandığını görmekteyiz.

12- Bu adımda ise satın aldığımız bir key varsa veya trial key aldıysak onu girmemiz gerekmektedir. Key'i girdikden sonra "Next" ile devam etmekteyiz.

13- Son adımda ise kurulumum başarıyla tamamlandığını ve web arayüzünden kontrol paneline hangi urlden erişebileceğimiz hakkında bilgi vermektedir. Son olarak ise virtozzo'nun aktif olabilmesi için sistemimizi "Reboot" seçeneğini seçerek yeniden başlatıyoruz.

Kontrol paneli url : http://ip:4643

Kaynak : İsmail ÇEHRELİ - Linuxsever.Com
ismail isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-03-2009, 08:34 PM   #2 (permalink)
Acemi Penguen

Standart Cevap: Parallels Virtuozzo Containers for Linux Kurulumu - Görsel Anlatım

kurulum aynen bahsedilen gibi yapıldığı zaman hata vermeyecektir fakat vz kurulduktan sonra redhat olarak template bulunmakta centos için parallelsten download yapılabilir
AXSOY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-15-2009, 02:42 AM   #3 (permalink)
Moderator

Hasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cevap: Parallels Virtuozzo Containers for Linux Kurulumu - Görsel Anlatım

Teşekkürler ağabey
Alt 10-11-2009, 10:21 PM   #4 (permalink)
Acemi Penguen

teşekürler
system.goka n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2009, 11:14 PM   #5 (permalink)
Administrator

orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İsmail hoca güzel çalışma olmuş eline sağlık hypervm ile ilgili bilgilerinide paylaşırsan seviniriz.
orhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-15-2010, 01:49 AM   #6 (permalink)
Acemi Penguen

merhaba bu hata neden yapıyor
sistem 64 bit
32 bit denedim aynı hata buna sepemiyet nedir

defalarca denedim
sunucu update etip ögle denedim olmadı
update olmadan denedim gene olmadı
lütfen bana yardım edin

aşagıdaki resimde var
hata göriyorsunuz
djsami isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-15-2010, 08:08 AM   #7 (permalink)
Acemi Penguen

artık kimse yardım etmiyor bu sitede ? veya hiç olmazza bir fikir verin ne yapayım ?
djsami isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2010, 09:38 AM   #8 (permalink)
Acemi Penguen

Arkadaşlar ben bu pvc 4.0 kurdum şimdi ben bunu kaldırıp sitemi devam ettire bilirmiyim.

Bende 3 ip adresi var . örneğin xxx.xxx.xxx.0 ip numarası bu pvc nin ulaşılması için.Diğer ikisi ise vps.Şimdi ben vps yi doğrudan sadece pleske çevirip nasıl devam ede bilirim.Çünkü hosting değilim ve aylıkda çok ciddi para almakta bu pvc.Nasıl kaldırım ve kaldırırsam sitemi nasıl devam ettire bilirim.Saygılar.
muhann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-23-2010, 04:44 PM   #9 (permalink)
Acemi Penguen

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Konu sekerhost tarafından (07-24-2014 Saat 12:46 PM ) değiştirilmiştir..
sekerhost isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-07-2010, 01:32 AM   #10 (permalink)
Acemi Penguen

bende kurulum bitti pc yeniden başlattım açılışta kernel panik verdi neden acaba ?
se7v7en isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tags:

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil