LinuxSever.Com - Türkiye'nin Linux platformu
IzzyMenu.com

Go Back   LinuxSever.Com - Türkiye'nin Linux platformu > Sanallaştırma Uygulamaları > HyperVM

HyperVM HyperVM sanallaştırma yazılımı hakkında bilgi ve destek forumu

Seçenekler Stil
Alt 07-07-2009, 10:48 AM   #21 (permalink)
Administrator

Standart Cevap: HyperVM Kurulumu

Şöyle bir şeye denk geldim, ne derece doğrudur bilemiyorum:

Alıntı:
Hi:
Let me introduce myself. I am Ligesh?s cousin and I currently have access to the source code for HyperVM and Kloxo.
There are two objectives that I want to achieve:
1. LxLabs as a organization ceases to exist; hence try to see what
best can be done for the existing customers of LxLabs
2. Ensure that no one party unfairly benefits from the sterling work
that Ligesh has done.

As far as I see, there are two options:
1. Sell to another individual or organization ? This will ensure that
current security issues in HyperVM and Kloxo are fixed, customers get dedicated support & updates and the buyer can benefit from licensing of current and future customers. As of last month, LxLabs had accruals of about $9200 per month (and we know how lax Ligesh was on his invoicing). Since Ligesh?s father is well-to-do and has no inclination to run this business further, this option would interest him only if it is an outright purchase and the price is reasonable.
2. Move to Open Source ? Release the source code on Open Source. In
this scenario, the user community can decide to fix the security issues, provide patches and updates and take the product forward.
However, I have seen several comments on the forum wherein some of the current customers are a bit apprehensive and would like to have a first look before the source code is made available for general access. There are some ongoing debates on what kind of license would motivate dedicated individuals to work on updating the software and build business models around it. Certain commercial licenses used within HyperVM/Kloxo are also something to be handled. Hence this is not an easy task.

A third option may be to ?Do nothing?, though this may be least preferred.

Some of LxLabs customers have expressed an interest in Option 1. Since you are one of the bigger customers for LxLabs, I would like to give you an opportunity to indicate if you are interested in making an outright purchase offer for the source code.

Please let me know your thoughts. I am not planning to announce this on the public forum (yet), hence please respond privately. I will wait for your response till Monday (6/22) night.

regards
Brijesh
Ke[R]eM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-02-2009, 10:43 PM   #22 (permalink)
Acemi Penguen

Alican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

OpenVZ vs XEN

Konu Alican tarafından (09-06-2009 Saat 12:50 AM ) değiştirilmiştir..
Alican isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2011, 07:56 PM   #23 (permalink)
Acemi Penguen

Bu hypervm ye asla bulaşmayın diyorum tam anlamıyla bela hata üzerine hata kurulumdan lxr panele kadar olan kısımda delirtti beni neresine dokunsam elimde kalıyor türkçe kaynak zaten yok hataların çözümü için ingilizce kaynak arıyorum oda yok 10 kere kurdum kaldırdım yok yokyokdinine imanına küfür ettim en sonunda ulan madem bişeyi yapamıosun arkadaş ne die ortaya atılıosın herkezin aüzında bir hypervm türküsü almış yürümüş stabil değil arkadaşım dien tek bir kişi yok bütün türkçe kaynakların hepsi birbirinden alıntı türkiyede zaten bu işten anlayan bir elin 5 parmağı kadar oda olayı kendine yonttuğundan hiç kaynak yok biri kaynak yazar bütün forumlar ondan kopyalar hangi foruma yazı yazsan cevap yok adam hypervm yi hayatında ilkkez yazıyı kopyalarken duymuş en iyi cpnalden şaşmamak veya solusvm kullanmak solusun iyi olduğunu duydum ona geçmeyi düşünüyorum

Konu yet_one tarafından (02-06-2011 Saat 07:59 PM ) değiştirilmiştir..
yet_one isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-06-2011, 11:05 AM   #24 (permalink)
Acemi Penguen

Son durum nedir bu konuda acaba açıklar kapatılmış mı hala gördüğüm kadarıyla kullanılmakta. Güvenli bir şekilde kullanabilir miyiz.
coni isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-10-2011, 07:11 PM   #25 (permalink)
Acemi Penguen

Alıntı:
yet_one Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu hypervm ye asla bulaşmayın diyorum tam anlamıyla bela hata üzerine hata kurulumdan lxr panele kadar olan kısımda delirtti beni neresine dokunsam elimde kalıyor türkçe kaynak zaten yok hataların çözümü için ingilizce kaynak arıyorum oda yok 10 kere kurdum kaldırdım yok yokyokdinine imanına küfür ettim en sonunda ulan madem bişeyi yapamıosun arkadaş ne die ortaya atılıosın herkezin aüzında bir hypervm türküsü almış yürümüş stabil değil arkadaşım dien tek bir kişi yok bütün türkçe kaynakların hepsi birbirinden alıntı türkiyede zaten bu işten anlayan bir elin 5 parmağı kadar oda olayı kendine yonttuğundan hiç kaynak yok biri kaynak yazar bütün forumlar ondan kopyalar hangi foruma yazı yazsan cevap yok adam hypervm yi hayatında ilkkez yazıyı kopyalarken duymuş en iyi cpnalden şaşmamak veya solusvm kullanmak solusun iyi olduğunu duydum ona geçmeyi düşünüyorum
biraz sakin olursak

katılıyorum ya openvz tabanlı solusvm kullan çok rahat edersin ciddi derecede basit ve stabildir kolaydır kullanımı sistem kaynaklarını pek tüketmez uzun ömürlüdür,

yada

vmware server kur oda iyidir ilk başta işi bilmiyorsan deli olrsn birkaç kucalamayla bulrsn snra basit ztn 2 gün kurcala gerisi gelyr kaynakta bol.
p4rs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-04-2011, 12:36 AM   #26 (permalink)
Acemi Penguen

bugün hala kullanıldığına göre bir geliştirici bulmuşlar sistemde güvenlikaçığı çıktı diye insan kendin asarmı 2009'da geçmiş bir olay

Alıntı:
Ekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
HyperVM'in sahibi hyperVM sisteminde bulunan aciklardan dolayi intihar etti, firma devam etmeyecek ve softwarede bir cok acik bulunmakta, intihara sebep olan ana neden a2b2/vaserv/cheapVPS grubunun yaklasik 200 adet VPS node'unun hyperVM aciklarindan dolayi formatlanmasi veya 4000'e yakin VPS'in veri kaybi ya$amasi.

Alıntı:
Evet, guvenlik icin hyperVM kullananlarin panel erisimini iptables veya servisi durdurarak kapatmasi cok onemli. Yoksa cok buyuk veri kaybi ya$ayabilirsiniz. Alternatif paneller su anda yapim a$amasinda ve bir cok hosting $irketi bunlari beklemekte:

Alıntı:
hyperVM'in tek geli$tiricisi, LXLabs'in sahibi KT Ligesh 9 Haziran 2009 tarihinde kendini asarak intihar etti - $irkette ba$ka herhangi bir geli$tirici/developer bulunmamakta ve source code'a ba$ka kimsenin eri$imi olmadigi icin herhangi bir cozum uretilemiyor - ayrica yakinda LXLabs'in lisans sunuculari kapanacagi icin herkesin hyperVM panelleri otomatikman kullanim di$i olacak.

(bkz: HyperVM Owner Kills Self [merged] - Web Hosting Talk)
(bkz: Techie hangs himself in HSR Layout - Bangalore - Cities - The Times of India)
KLAMP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-25-2014, 08:00 PM   #27 (permalink)
Acemi Penguen

hypervm artık bitmiştir yıllarca sorunsuz kullandığım sistem artık ne olursa olsun kurulmuyor kurulsada vps oluşturuken kernel hatasımı dersiniz ctl hatasımı dersiniz neler neler heryanından dökülüyor artık yeni moda openvz web panel
kskturk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tags: ,

Etiketler
hypervm

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil